Diesel eller benzin

Diesel eller benzin

Benzin eller diesel – Står du og skal have ny firmabil og ønsker du at spare flest mulige penge på dit brændstof, samt bilkøb. Så er det væsentlig, at du undersøger dit kørselsbehov inden da. Der er stor forskel økonomisk på om du vælger den ene fremfor den anden.

Forskel på benzin og diesel

Der er både fordele og ulemper ved, at vælge en diesel fremfor en benzinbil. En generelt tendens er dog, at hvis man generelt køre meget kan være en fordel at investere i en dieselbil. En dieselbil vil køre længere på litteren og har en lavere pris pr. liter diesel end der er på benzin. Dieselmotoren udnytter brændstoffet bedre og har desuden også mere energi pr. liter brændstof fremfor benzinen – bedre trækkraft.

En ulempe ved dieselbilen er dog, at den ofte er dyre i afgifter samt vedligeholdelse samt reperation. Herudover kan en dieselbil være dyre at anskaffe sig kontra benzinbilen. idet at der indenfor de seneste par år, er fortaget mange tekniske udviklinger på disse biler i de senere år.

En dieselbil vil desuden ofte have en højere salgspris end benzinbilen efter samme antal år. Du lider derfor ikke ligeså stort tab som ved køb af en benzinbil.

Generelt er det dit kørselsbehov som er det afgørende element, når du skal vælge om det skal være dieselbil eller benzinbil. Køre du langt hver dag, kan en dieselbil være det oplagte valg. Bruger du firmabilen i byen til små korte ture kan en benzinbil være det rigtige valg.

Der er forskel på at vælge benzinbil eller dieselbil – I denne artikel prøver vi at ae på fordele og ulemper mellem de to motor-typer.

Dieselbil til erhverv

Når du skal have en firmabil kunne en diesel bil godt være den rette løsning for dig/jer hvis i køre lange ture og minimum 30 minutter pr. tur. Samtidig kan i få stor rabat på diesel pr. liter ved at udfylde formularen på vores forside.

Ved at vælge en dieselbil får I en bil til firmaet som kan køre længere på literen. Hvis du som erhvervsdrivende køre længere end ca. 35 km. (afhænger af om det er sommer eller vinter) om dagen kan det være en fordel at vælge en dieselbil fremfor end benzinbil. Hertil kan det nævnes at en dieselbil ofte har godt af at køre i længere tid (over en halv time). Da den herved opnår en temperatur der formindsker tilsodning, hvilket kan være omkostningsfuldt at få repereret.

Se en guide her til køb af brugt dieselbil: https://fdm.dk/nyheder/bilist/2020-01-toer-du-koebe-en-brugt-dieselbil

Motorvejskørsel er en fordel

For at dieselmotoren kan få den rette temperatur i partikelfilteret, således at partiklerne kan afbrændes løbende under kørselen, kan motorvejskørsel være den rette forudsætning. Dette kaldes passiv regenerering, mens kold kørsel kaldes aktiv regenerering. Ved aktiv regererering sprøjtes dieselolie direkte i motoren, efter at forbrændningen er fuldført. I den sidstnævne proces er der risiko for, at der er dele af olien som blander sig med dieselsmotorens smøreolie. Herved mistes smøreevne og motoren kan tilsodes.

Det overordnede råd for dieselbil-ejere er, at en overordnet det af ens kørsel foregår på motorvej eller af længere tids kørsel, hvor motoren bliver varm. Dette er det optimale for at holde en sund dieselmotor i mange år. Korte distancer og af kort varighed frarådes til dieselbiler.

For dig der ofte køre på motorvej af længere distancer på minimum 30 minutter kan drage fordele ved at vælge en dieselbil.

Benzinbil til erhverv

Modsat dieselmotoren har benzinmotoren ikke behov for, at være varm for at køre effektivt og skønsomt. Med benzinmotoren kan du derfor godt køre i forbindelse med korte køreturer. I kan her få rabat på benzinkort. Hvis din erhvervskørsel er relativ kort (under 35 km) og af kortere tid, kan en benzinbil være den optimale løsning for dig.

Større bezinbiler i dag er samtidig så godt energieffektiviseret, at mange kan køre længere på literen end hidtil – dette gælder generelt både på benzin eller diesel. Hvis du samtidig ønsker en bil der er mindre støjfuld kan benzinbilen også være en fordel, men der er sket meget på bilmarkedet på de sidste per år. Denne forskel er derfor ret minimal afhængtigt af, hvilken du vælger.

Flere erhvervsdrivende vælger dog at købe brugte biler af ældre dato, og der kan naturligvis være ældre biler der lider af højere støjniveau. Det afhænger nok mest af den enkelte erhvervsdrivende og rolle i branchen at vælge hvad der passer bedst.

Alternative løsninger

Både benzinbiler og dieselbiler har deres ulemper og fordele og er for mange de to eneste muligheder der undersøges når der skal vælges firmabil. Branachen har dog udviklet sig meget på de seneste par år og der er derfor en masse nye muligheder hvad angår alternative løsninger til firmabilen og benzin eller diesel. Der findes blandt andet i dag både elbiler, hybridbiler og plug-in hybridbiler.

En fælles fordel ved at vælge disse biler er, at de alle sammen regenerer energien når der bremses således at der både er mindre slitage og forbrug på brændstof i disse modeller. Det kan ydermere være et marketingsmæssigt plus at vise sine kunder, at man vælger miljørigtigt. Disse biler har til forskel fra sine ældre søsksende, at være markant mære energieffektive. Læs evt. mere omkring el-biler og hybridbiler.

Reperationsomkostninger

Hvordan de to motorer fungerer er forskellig fra hinanden. En dieselmotor er mere anvanceret end en benzinbil. En hybridmotor er endnu mere kompliceret og har en langt nyere teknologi end de to førnævnte. En benzinbil har derfor den mest simple og billigste motor i forhold til vedligehold.

Teknologien på el-biler er dog forholdsvis ny og det kan derfor være vanskeligere at lave en beregning på ift omkostninger. Men en el-bil har den simpleste motor, men kan af teknologiske årsager indegolde dyre komponenter såsom motor og batteri. Men generelt på baggrund af den simple opbygning af el-motoren og de hastige fremskridt, kan man forvente en generel lavere omkostninger på en el-motor.

Hvilken er hurtigst?

For at lave en ligelig sammenligning og ser på en benzin- og dieselbil med samme antal hestekrafter, vægt og tilsvarende, vil man kunne se en væsentlig forskel.

En benzinbil vil være hurtigere end dieselbilen i accelerationen fra 0-100 km/t. Benzinbilen vil trække bedre i omdrejninger fra 3.000-6.000 i minuttet. En dieselbil trækker bedre end benzinbilen mellem 2.000-4.000 omdrejninger i minuttet.

Benzinbilen har derfor et større område, hvor den trækker bedre og overordnet giver en bedre ydelse. Kigger man mod et virkeligt scenarie, hvor bilister i dag køre med lavere omdrejninger iht. miljøet har dieselbilen en fordel og kan ofte yde bedre i dette feldt.