Vedligeholdelse af bil

Vedligeholdelse af firmabilen

Et langt liv for bilen er lig med sparede penge. Passer du bedre på din bil er chancen større for, at den ikke går i stykker.

Fairbenzin.dk giver her et par gode råd til, hvordan du som bilejer, forlænger levetiden på dit køretøj.

Hverdagens vedligeholdelse

I hverdagen kan du nemt vedligeholde din bil og sikre at den kan køre i mange år. Vi har samlet en række gode råd som du kan bruge i hverdagen.

Motorolie, tjek og skift

Er en væsentlig del af, at holde bilens motor i god stand. Ældre motorer har tidligere kørt på mineralsk olie, mens de fleste i dag kører på semisyntetisk eller hel syntetisk olie. Hvis du finder din instruktionsbog frem eller søger efter den på nettet kan du se, hvilken type motorolie der passer bedst til din bil. Dette er også gældende for bilens brændstof. Hvis du vil have firma benzin så kan du få et tilbud her.

Årsagen til skiftet fra mineralsk olie til de mere syntetiske produkter er, at have forandrende viskositet. Det betyder med andre ord, at tykkelsen ændrer sig i takt med temperaturændringer. Det resulterer i nemmere smørring ved forskellig belastning samt nemmere start af motor i kolde temperaturer. Det er god vedligeholdelse for firmabilen.

Motorens oliestand bør tjekkens som instruktionsbogen siger. Det vigtigste er dog, at du jævnligt tjekker motorstandens olie, ligesom du har lært det dengang du tog dit kørekort. Der skal altid være en tilstrækkelig mængde olie, da følgeskader ifm. lavt indhold kan føre til motorhavari. Der er forskel på, hvor meget olie dit bil benytter og der kan være tider hvor bilen bruger mere, f.eks. på lange køreture, hvor oliestanden bør tjekkes undervejs på turen.

Bilvask

Bilvask er en almindelig del af bilejerens vedligehold. Ikke mindst holder det bilen i god stand, men det får den også til at stråle. Dog skal alt være med måde og der kan faktisk være negative sider ved at vaske bilen for ofte. Der er desuden ingen grund til, at vælge de mest omkostningsbetonede vaske fra vaskehallen. Ofte vil resultatet ikke varierer synderligt og bilen skal nok blive ren alligevel.

Dog kan det godt svare sig, at undersøge vaskehallens stand. Har vaskehallen meget slidte børster eller meget beskidt kan det ødelægge lakken ved hårdslidende skrubning. Efter vilvask i vaskehallen, kan bilens kritiske steder stadigvæk være beskidte, hvorfor du ofte selv må til med håndkraft og fjerne disse urenheder.

Samtidig skal bilens stadigvæk vasken for neden, dette klares ofte med slange med hård stråle. I kanterne hvor der ofte sidder en masse snavns er det vigtigt, at benytte en rigtig svamp som er blød og rigeligt med vand så du for vasken små sandpartikler af og ikke skrubber disse rundt på bilen. Det ridser bilen og på den lange bane gør det bilen mat at se på.

For ofte bilvask slider derfor mere end det gavner og kan gøre bilen trist at se på i længden. Samtidig belaster bilvask også miljøet, og du kan derfor godt nøjes med at vaske bilen én gang om måneden, alt efter hvor beskidt den bliver naturligvis. Du kan også skåne bilen ved, at vaske med hånden i stedet for vaskehal.

Bilvask af firmabil forlænger levetiden for bilen
Rengør bilen med bløde klude og rigeligt med vand, så minimerer du slid på lakken.