Firmabil

Firmabil

Der findes utallige biler på markedet og der kan være store fordele ved, at undersøge mulighederne så man får de bedste betingelser når man skal have firmabil. Der er ligeledes forskellige vilkår som både kan være ret attraktive, hvis man vil indhente flere tilbud. Der er stor konkurrence blandt mange af bilforhandlerne, men første skridt bør være at analysere jeres firmas behov.

Det kan være en fordel derfor at finde oplysninger om antal km. deres forventes kørt om året og, hvilke typer transportopgaver der skal løses. Har man f.eks. mange medarbejdere kan det være en fordel at indkøbe forskellige typer biler, således at der kan skiftes imellem disse til forskellige opgaver. Mens hvis i er få medarbejdere, kan det være en fordel måske at vælge en meget alsidig bil som kan klare de fleste opgaver.

Skat og økonomi

For langt de fleste firmaer vil det kunne betale sig, at lease deres biler. Når man som firma ønsker firmabil er der nemlig en del regler på området som er inviklede. Disse regler er dog ofte ret attraktive, men kræver at man kender reglernes fordele og begrænsninger. For de leasede biler, er det nemmere for virksomheder at administrere driftsudgifter. Mens det at købe en firmabil kræver afskrivning denne investering over flere år, som kan være mindre attraktivt. Der findes desuden mulighed for at give medarbejdere adgang til fleksleasingaftaler, hvor medarbejdere kan benytte bilen efter arbejde som privatvogn. Her betaler hver part for andelen af alel bilens driftsudgifter. Derved bliver det ret billigt at køre bil, da man som privat måske kun betaler en trejdedel af leasingydelsen. Hvis i som virksomhed har lyst til at have et firma benzinkort så kan i anmode om et her.

Hvis du er medarbejder skal du selv betale skat af firmabilenm hvis du samtidig benytter bilen i privaten. Det betyder at du som medarbejder skal betale skat af det bilen koster. Men hvis bilen er leaset, kan du spare lidt, da leasingselskabet ofte kan købe bilen betydeligt billigere end enkeltpersoner eller et enkelt firma. Derfor vælger mange i dag, altså at lease firmabiler, da det med andre ord får mere for pengene.

Billig firmabil

Mest populære firmabil

De førnævnte populære leasingregler har gjort, at mange har valgt at lease større og især tyske kvalitetsbiler som Mercedes, BMW og Audi, men der er alverdens muligheder og mange vælger også mere bæredygtige biler, der sender et signal om miljøvenlig omtanke. Derved ses flere virksomheder i dag kørende rundt i el-biler.

Generelt er der naturligvis en tendens til, at direktøren kommer i større personbiler, men alle typer af firmabiler ses i dag på de danske veje. Der kan naturligvis være et behov for transport der kræver større køretøjer som SUV’er eller varevogne.

De mest leasede biler i 2020 kan ses på dette link.