Tanket forkert på bilen

Har du tanket forkert på bilen?

At have tanket forkert på bilen er noget de færeste kommer til, men sådan noget kan jo ske og det er vigtigt at du behandler denne fejl på den rigtige måde.

Hvis du har fyldt bilen med det forkerte brændstof, må du ikke starte bilen. Heller ikke for at få den til nærmeste værksted. Det er vigtigt at du kontater evt. Falck som kan hjælpe med transporten af bilen til autoriseret værksted. Falck kan muligvis hjælpe med at tøme bilen på stedet, så du kan køre videre.

Hvis du har tanket forkert har du formentlig tanket benzin på en diesel-bil, da studserne på tankstationernes benzinhaner ofte slet ikke passer til diesel-bilerne.

Få et billigt benzin firmakort her

Så hvis du har tanket forkert må du endelig ikke starte bilen. En dieselmotor kører med højt tryk og benzin har ikke den sammende smørende effekt som

diesel har, benzin er affedtende. Denne effekt kan skade diesel motoren og motorens fine dele, såsom dyser, pumper, filtrer mm. Det vil være billigere, at få tømt bilen for den forkerte type brændstof end det er at køre videre. Uanset om der er tale om en kortere tur. Følgeskader på baggrund af forkert brændstof kan ødelægge dyrt udskiftelige dele.

Fremgangmåden hvorpå bilen tømmes sker ved, at tanken tømmes, filtrer, pumper og alle dele hvor den forkerte type befinder sig, tømmes. Herefter fyldes bilen helt op med den rigtige type brændstof således, at mest muligt af den forkerte type der stadigvæk vil befinde sig i systemet fortyndes.

Vil du også læse om du skal vælge en diesel eller benzinbil kan i gøre det her

Der er forskellige måder hvorpå du kan sikre dig mod fejltankning. Er uheldet ude så start ikke bilen, men ring efter vejhjælp.

Sikrer dig mod fejltankning i virksomheden

Mange biler leveres i dag med en indbygget sikring mod fejltankning. Det vil dog også være muligt at købe et dæksel der sikrer mod netop dette.

En billigere og mere simpel sikring kunne være, at sætte klistermærker som markering i kendskab af et farvet mærkat eller andet. Derved husker bilisten på hvilken type brændstof der skal på køretøjet. Det ses ofte, at der allerede er diesel-mærkering på diesel biler.

Du kan f.eks. få hjælp hos Falck https://www.falck.dk/vejhjaelp/produkter/autohjaelp/tanktoemning/